Cum imi fac un magazin online

April 22, 2019 Uncategorized 0 Comments

Magazin online

De la o vreme, cautand pe internet surse noi de informatii pe nisa eCommerce, am intalnit de mii de ori subiecte de genul: “vreau sa imi fac un magazin online”, “in ce domenii merita sa investesti intr-o afacere online”, “cum imi fac un magazin online”, “de unde incep/care sunt pasii pentru un magazin online” etc.
Un magazin online (sau magazin virtual) poate fi definit ca un website care vinde produse sau servicii prin intermediul retelei Internet folosind un cos de cumparaturi virtual. Numarul utilizatorilor Internetului, inclusiv a celor din Romania, a crescut semnificativ in ultimii ani ceea ce a dus la un interes tot mai mare din partea comerciantilor in a-si vinde produsele prin aceasta modalitate. Comertul electronic este segmentul online cu cea mai spectaculoasa crestere din ultimii ani.
Magazinele online ofera o serie de avantaje comparativ cu magazinele clasice mentionand aici doar cateva dintre ele:

– modalitate comoda de a comanda produsele;
– intr-un timp scurt clientul poate analiza o mare varietate de oferte
– clientii pot face cumparaturi la orice ora
– cheltuielile de intretinere mici (personal, chirie, utilitati)
– arie de acoperire mare: nationala sau internationala

Pentru cei interesati in startarea unei afaceri intrebarea care se pune este: Un magazin clasic sau unul online ? Tinad cont de avantajele enumerate mai sus raspunsul este simplu: magazin online.Tags